Faydalı Bilgiler

Başlatan kelerofthemuha, Ksm 10, 2022, 09:40 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kelerofthemuha

Basit bir kullanım için günümüzde çok basit kısayollar mevcuttur bunlardan en basitleri Ctrl+C Ctrl+V ve Ctrl+X gibi klavye kısayol tuş kombinasyonlarıdır. Şimdi bu kombinasyonların birde farklı işletim sistemlerinde de olduğunu söylesem kim bilebilir ki? Durum aslında oldukça basit, kısayol listesinde görüntülenen şeylerin bir kısmı işletim sistemlerince farklılık gösterse de bundan tam 50 sene önce bilgisayarların assembly dili ile çalıştığı döneme kadar uzanıyor. Özellikle bu klavye kısayolları ilk Machintosh ürünlerinde bile kullanıldı. Ki o dönemde daha IOS Android ve benzeri işletim sistemi yoktu IBM MS-DOS gibi ünlü yazılımlarda kullanılan kısayollar hala kullandığımız kopyala, yapıştır ve tümünü seç kısayollarıydı. E haliyle günümüzde de ufak değişiklikler ile halen daha kullandığımız bu kısayollar akıllı cihazlarda da halen daha kullanılır.
Mesela Kes yaparken nasıl akıllı cihazda basılı tutup sonra çıkan sekmede kes diyoruz ya işte o şekilde eğer bir konnektör ile klavye bağlasaydık o akıllı cihazda kes işlemini Ctrl+x kombinasyonu ile de yapabilecektik. Şahsen ben bunu zaten kendi akıllı cihazımda da yapıyor olsam da bu bilgi herkes tarafından bilinmediğinden şimdi bu kısayol listesini paylaşmak istedim. Unutmadan bu listedekilerin hepsi Windows 9x ve üstü sürümlerde test edilmiştir.
İlgili link için Microsoft Official Keyboard Shortcut'a tıkla

mr. okyanus

I Support the Venus project and the Zeitgeist movement / 🧡 Resource-based Economy / Anti Kapitalist / Vegan